Cum protejam copiii de coronavirus: masuri de luat in familie

cum protejam copiii de coronavirus

Cum protejam copiii de coronavirus: masuri de luat in familie

Conduita familiala, la fel ca si cea sociala, joaca un rol important in evitarea infectarii cu noul coronavirus. Pe langa recomandarile si restrictiile date de guvern in privinta combaterii infectiei COVID-19, este de retinut faptul ca masurile din interiorul familiei nu sunt optionale, ci chiar obligatorii. Asadar, iata cele mai importante lucruri pe care toti membrii familiei, inclusiv copiii, trebuie sa le respecte in interiorul locuintei:

  1. Prima si cea mai importanta regula este cea a spalarii mainilor cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde, mai ales dupa ce venim de afara.
  1. Este necesar sa limitam vizitele din partea rudelor sau prietenilor pe perioada izolarii, mai ales a persoanelor varstnice (bunici, matusi, unchi), care reprezinta cea mai vulnerabila categorie in fata virusului.
  1. Sa dezinfectam suprafetele din locuinta in mod frecvent, de mai multe ori pe zi, folosind solutii pe baza de alcool sau clor. In cazul folosirii acestor substante foarte iritante, sa clatim bine dupa curatare pentru a evita iritarea mucoaselor celor mici si a cailor respiratorii. De asemenea, exista o varianta de dezinfectare preferata de catre parinti cum este cea a produselor child friendly, care nu au in compozitie substante iritante cum ar fi clorul.
  1. Sa le spunem copiilor ca strangerea mainilor, imbratisarea, saruturile pe obrajori sau manute si orice contact cu persoanele straine trebuie evitate, chiar si atunci cand ne intalnim cu vecinii pe scara. Mai mult, atunci cand iesim la cumparaturi, este bine sa folosim scarile in locul liftului pentru a evita atingerea butoanelor, usilor, balustradelor si a tuturor suprafetelor atinse frecvent de catre ceilalti.
  1. Sa folosim prosoapele de hartie pentru maini, atat la baie, cat si la bucatarie.
  1. Sa aerisim bine locuinta de mai multe ori pe zi.
  1. Sa folosim tacamuri si pahare curate, si nu dupa ceilalti membri ai familiei.
  1. Sa ne informam din surse oficiale. Daca cei mici au acces la internet sau asculta stirile la televizor, este bine sa le spunem ca nu toate informatiile pe care le aud sunt neaparat adevarate si corecte si de aceea este bine sa ne informam din surse oficiale, sa luam in considerare informatiile transmise de catre Ministerul de Interne, Ministerul Apararii Nationale, Organizatia Mondiala a Sanatatii, guvern, presedinte etc. Pe internet, recunoasterea de fake news este la fel de importanta, greselile gramaticale, indemnurile de a distribui pe retelele de socializare sunt primele semne de informatii manipulatoare.

9.  Sa sunam la 112 doar in cazul urgentelor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *