Bolile copilariei – cum le diferentiem? Pe langa cele mai dulci si frumoase amintiri pe care si le poate face orice om, copilaria reprezinta si perioada aceea cand cel mic este in permanenta cu nasul infundat, tuseste des sau febra ridicata te sperie. Desi nu sunt periculoase pe termen lung, bolile copilariei au nevoie de mai multa atentie decat o raceala obisnuita. Ele se transmit foarte usor de la un copil la altul si cel mai adesea se caracterizeaza prin eruptii rosiatice insotite de o mancarime accentuata. Citeste mai mult “Bolile copilariei – cum le diferentiem”

„Iar e racit!” poate fi gandul tau cand iti vezi micutul tusind sau cu nasul infundat. Toamna, cand cel mic se duce la scoala, este un sezon prielnic racelilor si gripelor. Se intampla deseori ca, odata cu varsta de trei-patru ani, cand intra intr-o colectivitate, sa raceasca foarte des si sa fii nevoita sa faci multe vizite la pediatru si farmacie. Acest lucru se intampla deoarece copilul este expus pentru prima data la multi microbi, iar sistemul lui imunitar nu este inca dezvoltat. Cu cat membrii familiei care locuiesc in aceeasi casa sunt mai numerosi, cu atat riscul de transmitere a racelilor creste. Citeste mai mult “Copilul bolnavicios”

Obezitatea infantila: o problema de actualitate. „Inca o portie?” este intrebarea, sau mai bine zis indemnul, oferit de multi parinti si bunici. Alaturi de sedentarism, o dieta dezechilibrata duce in cele mai multe cazuri la obezitate in randul adultilor de orice varsta, dar nici copiii nu sunt lipsiti de aceasta boala. Statisticile din 2018 arata ca Romania ocupa locul doi din Europa la obezitate infantila, iar peste 11% din populatia tarii este afectata de diabet. In acest context, de ce ajung atat de multi copii sa fie supraponderali sau obezi? Citeste mai mult “Cote alarmante la obezitatea infantila”