Concurs! Educatia acvatica, esentiala inca din primele zile de viata.

educatia acvatica esentiala inca din primele zile de viata

Parintii grijulii si medicii cu experinta considera inotul ca fiind sportul care aduce cele mai multe beneficii copiilor. Exista si o explicatie: inotul poate fi practicat inca din primele zile de viata, iar apa distribuie uniform presiunea asupra corpului, astfel incat articulatiile fragile ale copilului nu sunt supuse pericolelor. Va vom povesti in continuare de ce este esential ca cei mici sa primeasca o educatie acvatica inca de la o varsta frageda si ce trebuie sa stiti, mamicilor, pentru a-i ajuta pe cei mici sa cucereasca ‘’imparatia apelor’’.

Sa recunoastem, asadar, calitatile inotului:

Sa inoti inseamna sa cresti armonios

Inotul dezvolta forta si rezistenta si de asemenea este recomandat micutilor pentru obtinerea unei posturi corecte inlaturand problemele legate de coloana vertebrala. Un alt beneficiu major este ca antreneaza si dezvolta musculatura, reduce riscul de obezitate, astfel ca cei mici vor creste armonios.

Este o activitate distractiva si in acelasi timp ii disciplineaza chiar si pei cei mai strengari

Copiii neastamparati au nevoie in permanenta de miscare pentru a-si consuma energia. Deoarece activitatile repetitive ii plictisesc, este bine sa fie supusi in permanenta unui challenge. Inotul nu trebuie privit doar ca pe o activitate distractiva, ci mai degraba ca pe o dezvoltare a spiritului competitiv. Studiile au demonstrat ca inotul contribuie si la dezvoltarea capacitatilor intelectuale si afective ale celor mici.

Adio, raceli!

Vei vedea, mamico, inca din primele saptamani de inot, ca cel mic nu mai raceste asa des. Asta datorita faptului ca inotul contribuie la imbunatatirea sistemului respirator, reprezentand o profilaxie excelenta a racelilor.

Si…pentru ca suntem mari fani ai educatiei acvatice pentru copii, lasam vorbele si trecem la fapte!

Impreuna cu prietenii nostri din Clubul Micii Campioni, pionierii educatiei acvatice din Romania, ne-am gandit sa va facem o surpriza! Premiul? Un abonament lunar la bazinul din cadrul Clubului Micii Campioni, pentru bebelusul sau copilul tau. Cum intri in competitie? Simplu! Scrie-ne mai jos, intr-un comentariu, de ce consideri ca educatia acvatica este esentiala pentru puiul tau!

Premiul va fi atribuit prin tragere la sorti in data de 16 aprilie! Succes, mamici!

Castigatoarea abonamentul la bazin oferit de catre Micii Campioni este Buda Simona! Felicitari!

Comentarii “Concurs! Educatia acvatica, esentiala inca din primele zile de viata.”

 1. Copiii care invata sa inoate de la o varsta frageda ating mai multe etape de dezvoltare mai repede decat restul.
  Beneficiile înotului sunt:
  *inotul sporeste inteligenta, abilitatea de concentrare, memorare si atentia distributiva
  *inotul contribuie la imbunatatirea sistemului respirator, reprezentand o profilaxie excelenta a racelilor

 2. Educația acvatica este importanta pentru o dezvoltare armonioasa a motricitatii fine și grosiere, a gândirii analitice, pentru îmbunătățirea capacității pulmonare și implicit a funcțiilor cardiace.

 3. Consider ca educatia acvatica este foarte importanta pentru dezvoltarea armonioasa a copilului si cat pentru a-si consuma energia. Eu il duc pe bebe inca de la 8 saptamani. Acum are 11 luni 🙂

 4. Educația acvatică ajuta la o dezvoltare a copilului mult mai frumoasa, este ceva distractiv pentru ei, dar in același timp, fără sa realizeze ii face mult mai disciplinați. Cât despre întărirea sistemului imunitar, face minuni!

 5. Beneficiile inotului: crestere armonioasa, sanatate,educatie, disciplina, socializare cu ceilalti copij.

 6. Educatia acvatica acorda posibilitatea copilului de a se misca inca din primele zile de la nastere, precum si posibilitatea de a efectua miscari tridimensionale.
  In plus ii ofera posibilitatea copilului de a se dezvolta armonios pe toate planurile: fizic, emotional, cognitiv, dezvoltaand abilitati creative deosebite.
  Miscarea in apa duce la o dezvoltare armonioasa a corpului punand in miscare diverse grupe musculare, neutilizate in mediul uscat ( mers, alergat etc).

  Copilului ii creste increderea in sine si ii confera singuranta in mediul acvatic.

  Pe scurt, cateva din beneficiile aduse copilului printr-o educatie acvatica adecvata varstei si nevoilor sale.

 7. Înotul sprijină dezvoltarea psihomotorie, a abilitaților sociale (prin interacțiunea cu instructorul și ceilalți copii) și a încrederii in sine. Cred ca ajuta la deprinderea unui stil de viața sănătos și a pasiunii pentru mișcare.

 8. Înotul este cea mai buna metoda pentru dezvoltarea armonioasa a mușchilor bebelușului și in plus este și o activitate distractivă pentru cei mici!

 9. Educatia acvatica va fi esentiala pentru bebelusul meu deoarece il va ajuta sa relationeze mai bine cu persoanele straine(cand nu cunoste plange).

 10. Educatia acvatica este o metoda extraordinara de a avea un corp armonios si sanatos, in plus apa imbina perfect distractia si miscarea pentru a-i motiva pe micuti sa fie cei mai buni, sa fie campioni!!!

 11. Educatia acvatica este esentiala pentru puiul meu deorece ii asigura o dezvoltare armonioasa, intarirea sistemului imunitar si nu in ultimul rand, multa distractie si zambete pe chipul lui.

 12. Sunt de parere ca educatia acvatica este esentiala pentru o dezvoltare armonioasa a copilasului, pentru o mai buna disciplina a acestuia, imbunatatirea capacitatii pulmonare, pentru o mai buna imunitate dar si pentru a isi consuma energia in mod benefic si distractiv.

 13. Educația acvatică este foarte importanta pentru o dezvoltare armonioasă, totodată un mod placut de a relationa si distra in acelasi timp.

Your email address will not be published. Required fields are marked *