Copilul meu mananca numai cu ecranul in fata

Copilul-meu-mananca-numai-cu-ecranul-in-fata

In ziua de astazi, este des intalnit cazul in care o mamica spune ”Copilul meu mananca numai cu ecranul in fata”, fie ca este vorba de tableta, telefon sau chiar de un calculator. De acest obicei nesanatos sufera uneori si adultii, crescuti deseori cu ochii in televizor pe timpul meselor. Totusi, mancatul in fata ecranului nu este recomandat la nicio varsta, deoarece distrage atentia de la mancare, senzatia de satietate nu se mai simte atat de usor si incurajeaza dependenta de gadgeturi. Iata cateva sfaturi utile pentru ca micutul tau sa nu mai manance cu ecranul in fata ochilor:

  1. Incurajeaza obiceiuri sanatoase legate de mancare si utilizarea tehnologiei. De exemplu, nu iti lasa copilul in fata tabletei pe post de momeala ca sa stea cuminte cat timp ai treaba. Cina in familie ar trebui sa fie un eveniment in care fiecare membru isi spune parerile si acorda atentie unul altuia si nu sta pe telefon.
  2. Seteaza ore si limite in legatura cu utilizarea gadgeturilor – nu la masa, nu inainte de culcare, nu primul lucru dupa ce se trezesc si in niciun caz trei ore neintrerupte! Explica-i din timp ca de acum incolo nu va mai privi telefonul in timpul mesei si rezista in fata tanguielilor si rugamintilor la care recurge pentru a te indupleca.
  3. Ofera-i alternative la jocul cu tableta sau telefonul. Aici vorbim de activitati prin casa, cat si de cele afara, cum sunt activitatile extrascolare. Poate un animal de companie ii va tine de urat copilului, in special daca este singur la parinti. Poate vecinii au un copil de o varsta apropiata si se pot distra impreuna.

Nu uita sa ii reamintesti copilului tau importanta unei mese sanatoase, savurata in liniste! Chiar daca nu va reusi tot timpul sa manance o gustare fara sa se uita la desene animate sau la un videoclip pe Youtube, marea majoritate a meselor o va face fara privitul la ecrane.

Your email address will not be published. Required fields are marked *