Imunitatea la copii: 10 sfaturi esentiale

Pentru a creste imunitatea la copii iti vor fi de folos sfaturile urmatoare, mai ales in perioada de trecere de la iarna la primavara, cand vremea schimbatoare ii face pe cei mici vulnerabili la viroze si racelei.

Pentru a creste imunitatea la copii iti vor fi de folos sfaturile urmatoare, mai ales in perioada de trecere de la iarna la primavara, cand vremea schimbatoare ii face pe cei mici vulnerabili la viroze si racelei.

  1. Mai multe fructe si legume

Da, acesta este inceputul. O dieta completa si echilibrata inseamna un sistem imunitar puternic. Si nimic nu asigura vitaminele si mineralele necesare ca fructele si legumele. In varful listei se afla fasolea verde, portocalele si capsunile, care contin atat vitamina C, cat si carotenoizi.

  1. Mai mult somn

Studiile au demonstrat ca lipsa de somn duce la scaderea numarului de celule pe care organismul le foloseste sa lupte impotriva infectiilor. Un copil nou nascut are nevoie de 18 ore de somn pe zi, iar un copil pana la varsta de 3 ani de 12-13 ore.

  1. Mai mult sport

Fii un model pentru copilul tau si faceti sport impreuna. Sportul nu asigura doar o stare de bine a organismului, ci il intareste, facandu-l mai rezistent in fata microbilor.

  1. Laptele matern conteaza

Daca organismul tau permite si ai ales acest lucru, alaptarea este o cale sigura de a mari imunitatea celui mic, pentru ca laptele matern contine anticorpi care ajuta organismul sa lupte atunci cand este atacta de infectii si bacterii.

  1. Limiteaza raspandirea microbilor

Spalatul pe maini este foarte important, la fel cum importanta este atentia la ce duce cel mic in gura. Copiii descopera universul prin simtul tactil si prin ducerea obiectelor pe care le intalnesc in calea lor la gurita. Nu putine mamici au intalnit situatia in care puiul lor rodea linistit o pereche de pantofi. Asa ca fii cu ochii in patru la ce duce cel mic la gurita.

Un alt sfat bine venit este ca in momentul in care copilul da semne de raceala, sa-i schimbi imediat periuta de dinti, pentru ca aceasta este un mediu propice microbilor si bateriilor.

  1. Fara expunere la fumul de tigara

Limiteaza orice contact cu fumul de tigara si asigura-te ca orice membru fumator al familiei este deprate de cel mic. Fumatul pasiv este un factor important de scadere a imunitatii.

  1. Nu stresa pediatrul

Sa treceti imediat pe antibitoice. Antibioticele trateaza infectiile, nu virozele. Asculta sfatul medicului si ai incredere in antitermice.

  1. Nu te panica la febra

Organismul lupta prin febra si este important sa stii ca febra este un simptom, nu o afectiune in sine. In plus, sistemul imunitar functioneaza mai bine cand temperatura corpului depaseste 37 de grade.

  1. Conteaza pe probiotice

Probioticele ajuta bacteriile bune pe care le avem in tractul digestiv. Un dezechilibru al numarului acestora inseamna un sistem imunitar scazut. Medicul pediatru iti poate recomanda probiticul potrivit copilului tau.

  1. Vitamina C, vitamina D si zinc

Sunt cele mai bune suplimente pentru intarirea sistemului imunitar. Vorbeste cu medicul pediatru sau medicul de familie pentru a afla daca puiul tau are nevoie de suplimente.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *