Primul dintisor cazut

Primul dintisor cazut si aparitia Zanei Maseluta sunt evenimente care trebuie tratate cu foarte mare seriozitate.

Este indicat ca parintii sa verifice dantura copilului de 2-3 ori pe luna pentru a vedea daca dintisorii incep sa se clatine. Acest procedeu este important deoarece, daca nu se realizeaza, exista riscul ca cel mic sa inghita dintisorul sau sa ii apara inflamatii ale gingiei, eruptie dentara sau dintele definitiv sa creasca intr-o pozitie laterala. La fel de importanta este vizita periodica la medicul stomatolog.

Dintisorii de lapte sunt in numar de 20 si apar in totalitate pana la varsta de 3 ani. Acestia sunt foarte importanti deoarece influenteaza sanatatea dintilor definitivi si trebuie ingrijiti cu foarte mare atentie.

Primul dintisor va cadea in jurul varstei de 6 ani, dar acest proces poate dura si pana la varsta de 21 ani. In general, dintii de lapte cad singuri deoarece sunt impinsi de cei definitivi de la radacina.

Exista posibilitatea ca dintii definitivi sa apara in spatele dintilor de lapte, acest lucru nu trebuie sa ii sperie pe parinti, deoarece in timp vor lua locul celor cazuti si nu vor creste in spate.

Deoarece cea mai populara poveste despre primul dintisor cazut este cea cu Zana Maseluta un parinte trebuie sa fie pregatit si sa stie ce sa ii povesteasca copilului.

In general copiilor li se povesteste despre Zana Maseluta ca este o Zana care vine noaptea in timp ce copilul doarme si inlocuieste maseluta cazuta si pusa de cel mic sub perna inainte de culcare cu un banut sau o ciocolatica. Aceasta poveste il face pe copil sa se simta mai optimist si mai deschis catre aceasta perioada a vietii lui.

Dupa ce va trece noaptea in care Zana Maseluta va schimba dintisorul cu o recompensa, parintii pot pregati o cutiuta in care sa pastreze acest dintisor alaturi de alte amintiri ale copilului care, vazute peste ani, vor renaste sentimente de nostalgie si de bucurie in familie.

Your email address will not be published. Required fields are marked *