Raceala la copii: preventie si tratare

Raceala este o boala usoara, dar care afecteaza foarte multi copii si adulti de-a lungul anului. Un copil este predispus anual de la 6 pana la 12 imbolnaviri care pot da multe batai de cap mai ales daca este insotita de febra.

Este descrisa ca fiind o boala de sezon care dureaza aproximativ 7 zile, inducand o senzatie de moleseala si o lipsa de energie si pofta de mancare .

Aceasta boala poate fi prevenita din timp daca sunt respectate cateva reguli simple in rutina de zi cu zi a copilului.

Pentru a preveni raceala este foarte important ca un parinte sa se asigure ca piticul lui se odihneste si doarme suficient. Lipsa somnului slabeste sistemul imunitar si favorizeaza aparitia virusurilor gripale.

O casa curata si aerisita, curatata cu produse dezinfectante va fi ocolita de catre virusuri si va da o senzatie de prospetime.

Mierea este unul dintre cele mai utilizate alimente in combaterea racelii, intarind in acelasi timp si sistemul imunitar al copilului. Aceasta ajuta de asemenea si la calmarea durerilor de gat si a tusei.

Pentru a trata nasul infundat exista multe solutii utile, sigure si naturale. Cele mai eficiente sunt considerate picaturile saline pentru inmuierea mucusului nazal, folosirea aspiratorului nazal la copii sau baia cu aburi.

Supa de pui/gaina este un aliment foarte utilizat in timpul racelii, fiind unul dintre putinele alimente tolerate care ajuta la hranirea si hidratarea organismul. Aceasta intr-o combinatie cu o serie de legume il vor ajuta pe micut sa se insanatoseasca mai repede si sa tina bacteriile la distanta.

Sucul de legume este de asemenea o varianta buna care ajuta la hidratarea intreaga a organismului fiind si plin de vitamine si nutrienti care il vor energiza.

Baia cu aburi in apa fierbinte, in care se poate adauga menta sau eucalipt il vor ajuta pe pitic sa treaca mai repede peste raceala. Este foarte important ca cel mic sa nu fie tinut mai mult de 15 minute in baia de aburi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *