Simptomele infectiilor urinare la copii

simptomele-infectiilor-urinare-la-copii

La fel ca si in cazul adultilor, insa pe fondul unui sistem imunitar mai sensibil, simptomele infectiilor urinare la copii apar destul de frecvent, in medie avand loc 1-2 episoade anual in care se declanseaza aceasta afectiune, majoritatea fiind de etiologie bacteriana. 

In mod normal, urina contine substante minerale, substante organice, globule rosii si globule albe. Infectiile urinare apar atunci cand microbii patrund in tractul urinar si se inmultesc in vezica. Factorii ce sporesc sansele de a dezvolta o infectie urinara sunt inmultirea bacteriei E-Coli prin expunerea la murdarie sau o igiena deficitara si bineinteles frigul sau balaceala in apa rece. 

Daca banuiesti ca este ceva in neregula cu puiul tau si prezinta una sau mai multe dintre urmatoarele simptome, contacteaza medicul pentru a face o recoltare de urina cat mai urgent. Infectiile urinare la copii sunt de obicei usor de tratat, insa daca sunt lasate netratate pot provoca leziuni renale permanenete si chiar insuficienta renala. Pentru multi dintre copii, primul simptom este febra inexplicabila. Cu toate acestea, in multe cazuri, copiii pot avea si alte simptome, printre care:

– Nevoie frecventa si urgenta de a urina;

– Dificultate la urinare, usturimi la nivelul uretrei si vezicii urinare, senzatie de arsura;

– Urina cu miros puternic, tulbure sau cu sange;

– Dureri abdominale, de spate, senzatie de greata sau varsaturi;

– Lipsa poftei de mancare, irascibilitate;

– Urinari dese in timpul noptii;

– Frisoane.

Your email address will not be published. Required fields are marked *