Spalatul pe dinti. Misiune imposibila in lupta cu cei mici

Spalatul pe dinti este foarte important pentru igiena orala, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Cu totii stim ca dintii frumosi si sanatosi se mentin printr-o igiena riguroasa, in care acestia trebuie periati minim de doua ori pe zi.

Este vital ca mamele sa stie ca imediat cum apare primul dinte (intre luna a 4-a si a 6-a) e timpul ca cel mic sa se familiarizeze cu periuta de dinti si sa se inceapa periajul cu miscari circulare, avand grija sa nu se raneasca gingia.

Incepand cu varsta de 4 – 6 luni si pana la 2 ani jumatate -3, dentitia temporara va deveni completa, in toata aceasta perioada trebuie sa se acorde o deosebita atentie la alegerea periutei si la metodele de periaj.

Ajunsi la varsta de 5-7 ani copiii se spala singuri pe dinti, iar principala problema va fi lipsa de rabdare si incheierea spalatului pe dinti fara a asigura o igienizare orala potrivita.

Multe mamici se confrunta cu fel si fel de scuze si motive din partea copiilor atunci cand vine ora spalatului pe dinti. De la: ’’nu vreau’’;’ ’nu am mancat dulce’’; ’’ma spal maine’’ si pana la:’’mi-e somn’’; ’’nu am chef azi’’, mamicile au fost nevoite sa inventeze tot felul de solutii ingenioase pentru a-si convinge copiii sa se spele pe dinti.

Pentru a rezolva aceasta problema, in prima faza trebuie sa se poarte o discutie seriosa cu cel mic in care sa i se explice importanta spalatului pe dinti in fiecare zi pentru sanatatea lui.

O alta tactica este ademenirea lor cu tot felul de periute haioase si paste de dinti cu diferite arome. Copiii devin mai entuziasmati atunci cand descopera personajele lor preferate din desene pe obiectele personale.

Transforma periatul dintilor intr-un joc pentru a-l antrena pe cel mic si a evita bombanelile.

Your email address will not be published. Required fields are marked *