Bagajul de maternitate: burtica creste din ce in ce mai mult, spatele te apasa si in curand te vei trezi mamica… Dar pana atunci mai ai un pas de infruntat: spitalul. Si pentru ca totul sa decurga cat de bine posibil, trebuie sa te asiguri ca te duci la spital cu toate lucrurile de care ai nevoie. Incepand cu luna a saptea ar trebui sa pregatesti acest bagaj si sa il pui langa usa sau intr-un alt loc vizibil unde sa nu il uiti. Desi fiecare femeie are particularitatile ei, lista de mai jos include obiectele esentiale ale bagajului de maternitate: Citeste mai mult “Bagajul de maternitate”

Complicatiile unei sarcini cu gemeni: se spune ca o pereche de gemeni dubleaza fericirea si bucuria parintilor! Si pe buna dreptate, cine sa nu se bucure cand stie ce relatie unica au gemenii? Totusi, o asemenea bucurie nu este lipsita de riscuri: o sarcina cu gemeni este considerata una cu risc obstetrical crescut. Asta deoarece pot surveni complicatii atat pe perioada sarcinii, cat si in timpul nasterii. Citeste mai mult “Complicatiile unei sarcini cu gemeni”

Draga viitoare mamica,

Urmeaza o perioada altfel. Uneori cu stres si decizii grele de luat, alteori cu bucurii si sentimente stranii, pe care nu le intuiai pana acum. In tine creste o viata, un suflet, cineva dependent in totalitate de tine. Este lipsit de aparare si nu conteaza decat pe tine, pe vocea ta calda care il alina zi dupa zi. Citeste mai mult “Draga viitoare mamica,”

Doula – tot ce trebuie sa stii. Felicitari! Esti insarcinata, iar asta presupune o multime de lucruri, de la momente fericite pana la stres si decizii de luat. Prima vizita la doctor vine repede, trebuie sa te decizi in legatura cu modalitate prin care vei da nastere unei noi fiinte umane, ce sa mai vorbim de alegerea unui spital potrivit pentru acest moment unic in viata ta. Printre doctorii si asistentii medicali pe care ii vei intalni, exista o categorie speciala de oameni care te poate ajuta sa treci mai usor prin experienta celor noua luni de sarcina. Citeste mai mult “Doula sau despre ajutorul oferit in timpul sarcinii”

Inseminarea artificiala (sau insiminarea intrauterina) inseamna mai exact plasarea a milioane de spermastozoizi direct in uter in perioada de maxima fertilitate a femeii. Aceasta inseminare se poate efectua si cu ajutorul dar si in lipsa medicamentelor pentru fertilitate administrate femeii. Cand sunt administrate astfel de medicamente, sansele de conceptie sunt mai mari. Citeste mai mult “Inseminarea artificiala”

Fertilizarea in vitro constituie o procedura complexa, utilizata in general de cuplurile care nu pot concepe un copil si care se confrunta cu diferite probleme: femei cu varsta peste 38 ani, femei carora li s-au legat trompele, barbati care au suferit operatii de vasectomie, femei cu forma anormala a uterului, cupluri cu infertilitatea inexplicabila, femei cu endometrioza si multe altele. Citeste mai mult “Fertilizarea in vitro”