Inseminarea artificiala (sau insiminarea intrauterina) inseamna mai exact plasarea a milioane de spermastozoizi direct in uter in perioada de maxima fertilitate a femeii. Aceasta inseminare se poate efectua si cu ajutorul dar si in lipsa medicamentelor pentru fertilitate administrate femeii. Cand sunt administrate astfel de medicamente, sansele de conceptie sunt mai mari. Citeste mai mult “Inseminarea artificiala”

Fertilizarea in vitro constituie o procedura complexa, utilizata in general de cuplurile care nu pot concepe un copil si care se confrunta cu diferite probleme: femei cu varsta peste 38 ani, femei carora li s-au legat trompele, barbati care au suferit operatii de vasectomie, femei cu forma anormala a uterului, cupluri cu infertilitatea inexplicabila, femei cu endometrioza si multe altele. Citeste mai mult “Fertilizarea in vitro”

Sarcina extrauterina sau sarcina ectopica este rezultatul oului fecundat care se stabileste in afara uterului, determinand dezvoltarea unei sarcini extrauterine. El se poate implanta in ovare, colul uterin, cavitatea abdominala, dar in proportie de 98% apare in tubul falopian fiind numita de asemenea si sarcina a trompelor uterine. Citeste mai mult “Sarcina extrauterina”