Alimente interzise in sarcina

Alimente interzise in sarcina – tot ce trebuie sa stii. Ai ramas insarcinata si vrei sa ai o sarcina fara pericole? Afla ce alimente iti pot crea probleme in sarcina si incearca sa le eviti sau chiar sa le elimini de tot din dieta ta in aceasta perioada.

Cofeina – Putem spune ca s-au facut multe studii pe aceasta tema si ca majoritatea atesta ca un consum moderat de cofeina nu este periculos, dar in altele cofeina este asociata cu avortul spontan. Daca crezi ca nu poti renunta la cofeina, trebuie sa stii ca cantitatea optima este de 200 mg, deoarece este un produs diuretic care stimuleaza eliminarea apei din organism.

Alcool – Avortul, afectarea dezvoltarii creierului la fat sau sindromul alcoolismului fetal sunt doar cateva efecte adverse care trebuie sa te puna pe ganduri in cazul in care iei in calcul consumarea acestuia in timpul sarcinii. Elimina acest produs pe parcursul sarcinii si in timpul alaptarii pentru a proteja copilul de riscuri.

Carnea cruda – Acest aliment este foarte periculos pentru tine si copilul tau, deoarece daca nu este suficient preparat termic poate fi o sursa de salmonella, trichinella sau chiar e-coli. Evita orice preparat care contine si carne cruda!

Oua crude – La fel ca si in cazul alimentelor care contin carne cruda, si ouale crude sau alimentele care contin acest produs te pot infecta cu salmonella. Fii atenta la salate, maioneza, inghetata si cremele de prajituri care pot avea in compozitie oua crude.

Lapte crud – Si acest produs prezinta un risc ridicat pentru tine daca il consumi, deoarece te poate contamina cu listeria, care iti pune in pericol sarcina. Evita laptele crud dar si produsele care il pot contine in compozitie.

Legume si fructe nespalate – Fii atenta atunci cand vrei sa consumi aceste produse,ele trebuie splate foarte bine deoarece solul in care au fost cultivate poate fi contaminat cu toxoplasmoza. Daca contactezi aceasta boala risti sa faci infectii care te pot afecta atat pe tine, cat si pe copilul tau.

Your email address will not be published. Required fields are marked *