Ce e bine de evitat in timpul sarcinii

Ce-e-bine-de-evitat-in-timpul-sarcinii

Ce e bine de evitat in timpul sarcinii: nu exista limitari majore in ceea ce priveste sarcina, cu exceptia alcoolului, fumatului si a drogurilor, asa ca poti sa iti continui viata de gravida ca pana acum in linii mari. Totusi, pentru a prioritiza viata bebelusului tau, tine cont de cateva indicatii in ceea ce priveste lucrurile de evitat in timpul sarcinii:

  1. Nu include in dieta de acum anumite alimente, precum carnea cruda. Poate fi contaminata cu salmonella. Nici ouale crude nu scapa de riscul contaminarii cu salmonella, asa ca ar fi indicat sa le consumi numai gatite.
  2. Nu te apuca de vopsit sau de manuit chimicale. Roaga pe altcineva sa redecoreze camera daca nu poti amana, deoarece exista riscul sa fii expusa unor toxine din produsele folosite.
  3. Anumite medicamente nu trebuie folosite deloc sau se folosesc cu o utilizare limitata. Spre exemplu, anumite antibiotice nu sunt recomandate in timpul sarcinii. In cazul in care ai o infectie puternica, medicul ti-ar putea prescrie, insa, deoarece sunt necesare. Alte medicamente precum xanaxul, steroizi sau hormonii estrogeni sunt complet interzisi. Doctorul tau iti va oferi informatii complete.
  4. Cafeina, desi nu este un aliment total interzis in timpul sarcinii, trebuie redusa pana la aproximativ 200 de miligrame pe zi, echivalentul unei cesti de cafea. Totusi, cafeina nu se gaseste numai in cafea, ci si in ceaiul verde, cola, ciocolata, bauturi energizante, asa ca ai grija!
  5. Mersul la sauna, jacuzzi trebuie limitat, deoarece poate duce la un risc crescut de deshidratare, lesin si supraincalzire. In timpul sarcinii, din cauza schimbarilor la nivelul hormonilor corpul tau oricum se va simti mai cald decat de obicei, asa ca este bine de evitat o astfel de activitate.
  6. Tocurile mari, de tip stiletto, trebuie limitate pentru ocazii speciale. Alege platforme, tocuri joase, deoarece odata cu cresterea burtii centrul de gravitate se afla intr-o permanenta schimbare, iar riscul sa te dezorientezi pe tocuri inalte este mare.

Your email address will not be published. Required fields are marked *