Ce sa nu ii spui unei gravide

Ce-sa-nu-ii-spui-unei-gravide

Ce sa nu ii spui unei gravide: niste felicitari, mici curtoazii, o mana pe burtica si incepe discutia… Uneori cu buna intentie, aceste discutii pot totusi sa o enerveze pe viitoarea mamica, asa ca trebuie sa fii atent la ce ii spui si, mai ales, la ce nu:

  1. Vai, dar ce mare te-ai facut!

Nu, nu si iar nu! O crestere in greutate este normala si necesara oricarei gravide, care este deja constienta de felul cum arata. Cum perioada sarcinii reprezinta o perioada de schimbari majore, fiecare femeie se acomodeaza altfel noului corp pe care il are.

  1. Si, l-ati planuit sau asa s-a intamplat?

Un alt mare NU este conceperea bebelusului, un detaliu personal si intim, care tine de fiecare cuplu in parte. Modul de concepere nu ar trebui sa intereseze pe nimeni.

  1. Ehe, mie mi-a fost mult mai rau!

In alte cuvinte, nu minimalizati suferintele gravidei, oricat s-ar plange aceasta de lucruri aparent banale. Nu o intrerupeti la fiecare 5 minute cu experiente personale mai grele.

  1. Tocmai tu gravida? Nu pareai genul!

Aceste cuvinte sunt deseori spuse de prietene sau cunostinte mai vechi ale gravide, care o cunosc probabil din tinerete si aveau deja o imagine formata despre ea. Vremurile se schimba, la fel si oamenii!

  1. Sper ca nasti natural, asa e cel mai bine!

Da, cel mai bine pentru anumite persoane, pentru altele, insa, cezariana este solutia potrivita, fie ca vorbim de alegeri personale sau necesitati medicale recomandate spre sanatatea gravidei sau a fatului.

Your email address will not be published. Required fields are marked *