Draga viitoare mamica,

Draga viitoare mamica,

Urmeaza o perioada altfel. Uneori cu stres si decizii greu de luat, alteori cu bucurii si sentimente stranii, pe care nu le intuiai pana acum. In tine creste o viata, un suflet, cineva dependent in totalitate de tine. Este lipsit de aparare si nu conteaza decat pe tine, pe vocea ta calda care il alina zi dupa zi.

Nu te speria de povestile uneori inspaimantatoare pe care le auzi de la membrii familiei sau alti cunoscuti. Fiecare femeie este unica, are o poveste in spate care nu aseamana cu a niciunei alte femei. Da, chiar daca mama, bunica sau strabunica au avut o experienta dureroasa cu sarcina, asta nu inseamna ca si tu vei avea parte de acelasi lucru. In aceeasi ordine de idei, ce a ajutat-o pe prietena ta cu greturile matinale s-ar putea sa nu aiba efect la tine. Nu te ingrijora, este perfect normal. Fiecare femeie este unica.

Perioada sarcinii este despre tine si sufletul pe care il porti in pantec. Nu te simti vinovata cand iti iei liber de la serviciu, de la anumite indeletniciri casnice sau de la ce crezi ca e de datoria ta sa faci – ai grija sa iti fie bine, sa nu te superi din lucruri care nu conteaza pe termen lung.

Este momentul tau de stralucire, dar si de decizii. Vine un moment in care trebuie sa te hotarasti: cum se va numi copilasul tau? Cum va fi crescut? Ce schimbari vor avea loc dupa nasterea lui? Vor urma alti fratiori sau surioare? Care este implicarea tatalui? Esti pregatita financiar pentru un copil? Toate astea, probabil, iti vor da de gandit. Aminteste-ti ca nu esti singura pe lume si, in momente dificile, consulta-te cu cine iti este mai apropiat. Asculta sfaturile primite si tine cont de experienta altor oameni, dar nu uita sa te increzi in intuitia ta. Tu stii cel mai bine de ce are nevoie copilul tau. Instinctul matern este unul dintre darurile meseriei de parinte, asa ca nu uita sa-l folosesti zilnic.

Nu te lasa, insa, prinsa in prea multe cugetari despre viitor, ci bucura-te de prezent. De momentul de acum, in care cresti o viata in tine. Perioada sarcinii va trece foarte repede si te vei trezi numaidecat cu un nou-nascut, iar cat ai clipi din ochi se va transforma intr-un adult in toata firea. Stai ancorata in prezent.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *