Fumatul in sarcina presupune o serie de riscuri atat pentru gravida, cat si pentru fat.

Fumatul in sarcina presupune o serie de riscuri atat pentru gravida, cat si pentru fat. Mai mult, studiile au legat fumatul in sarcina de anumite deficiente de dezvolatare ulterioara ale copilului.

Cu toate acestea, este foarte important ca decizia de a renunta la fumat/reducerea cantitatii de tigari pe zi sa fie luata de o gravida sub indrumarea medicului.

Componenta fumului de tigara

Compozitia fumului de tigara este complexa, fiind identificate mai mult de 4000 de substante. Pentru a avea o imagine exacta a efectelor fumatului in sarcina, citeste mai lista noastra cu urmarile atat asupra ta, cat si asupra fatului si bebelusului. Citeste mai mult “Fumatul in sarcina”

In timpul sarcinii, este recomandat sa inlaturi consumul de substante care pot afecta sanatatea ta si a copilului. Afla cum sa fii energica fara cafea.

In timpul sarcinii, este recomandat sa inlaturi si, daca se poate, sa elimini consumul de substante care pot afecta sanatatea ta si a copilului. Cafeaua, de exemplu, poate fi inlocuita cu usurinta de o bautura revigoranta. Reteta noastra iti spune cum sa fii sanatoasa si energica fara cafea.

Cafeina pericliteaza ovulatia si poate afecta sanatatea femeii insarcinate.

Studiile au demonstrat ca daca iti doresti sa ramai insarcinata este bine sa reduci consumul de cafea si de bauturi cu cofeina, deoarece aceasta poate afecta fertilitatea. De asemenea, recomandarea se aplica si daca esti insarcinata, cafeina fiind una dintre componentele care favorizeaza anemia si, in cazuri extreme, poate provoca avortul spontan. Citeste mai mult “Sanatoasa si energica fara cafea”