Inseminarea artificiala

Inseminarea artificiala (sau insiminarea intrauterina) inseamna mai exact plasarea a milioane de spermastozoizi direct in uter in perioada de maxima fertilitate a femeii. Aceasta inseminare se poate efectua si cu ajutorul dar si in lipsa medicamentelor pentru fertilitate administrate femeii. Cand sunt administrate astfel de medicamente, sansele de conceptie sunt mai mari.

Inseminarea artificiala este indicata de catre medic atunci cand natura nu ne ajuta, dar si cand unul dintre parteneri se confrunta cu diferite probleme. Aceste probleme pot fi atat fara raspuns, cand partenerii au o infertilitate inexplicabila, dar si cand femeia se confrunta cu probleme la nivelul mucusului colului uterin, sau cand partenerul masculin produce anticorpi impotriva propriilor spermatozoizi, cand partenerul masculin sufera de ejaculare retrograda sau cand partenerii sunt despartiti perioade lungi de timp si nu au relatii intime in perioada de fertilitate maxima lunara.

Desi exista mai multe metode de insiminare artificiala, cu siguranta cea mai indicata si sigura este metoda in care se utilizeaza o monstra de sperma obtinuta prin ejaculare in doua recipiente diferite. Sperma se separa in laborator de fluidul seminal, se pregateste si dupa se injecteaza printr-un cateter fin direct in cavitatea uterina.

Acest proces este recomandat sa se realizeaze in timpul ovulatiei sau imediat dupa. Rata de succes depinde de anumiti factori, dar, daca dupa 4 incercari de insiminare artificiala nu apare sarcina, atunci sansele nu mai cresc, si in aceste cazuri se poate lua in considerare reproducerea asistata.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *