Poftele de gravida. Mit sau adevar?

Poftele de gravida – nu mai este un secret faptul ca in timpul sarcinii apetitul creste si apar pofte ale unui anumit aliment sau gust. Acest fapt se datoreaza modificarilor hormonale care apar in corpul unei femei insarcinate.

De obicei aceste senzatii apar in primul trimestru de sarcina. Medicii au confirmat ca ele pot fi considerate si rasfat si necesitate in egala masura. Datorita hormonilor,in timpul sarcinii, cat si in perioade ale ciclului menstrual dar si cand apare menopauza o femeie poate avea anumite pofte.

Medicii sustin ca aceste pofte alimentare trebuie satisfacute atata timp cat nu exagerezi si ai grija la riscul de a acumula kilograme in exces.

Cu siguranta fiecare dintre noi a auzit povesti de-a lungul vietii in care anumiti tatici erau trimisi in toiul noptii dupa capsuni,pepeni,muraturi sau cine stie ce alta delicatesa. Fii convinsa ca o pofta nesatisfacuta nu afecteaza viitorul bebelus, dar acest aspect nu trebuie sa il afle si viitorii tatici. Ce farmec ar mai avea sarcina fara o goana dupa capsuni la 12 noaptea?

De altfel, trebuie mentionat ca exista si teorii in care se sustine faptul ca aceste pofte se datoreaza nevoii corpului de a asimila anumite substante. Cele mai des intalnite sunt poftele de produse lactate care ar putea insemna ca organismul tau are nevoie de mai mult calciu, poftele de fructe care semnaleaza lipsa vitaminei C,  dar si pofta de dulce sau de sarat.

In concluzie atunci cand simti ca ”ai pofte” trebuie sa le dai atentie si sa le satisfaci, dar cu alternative cat mai sanatoase care te feresc de kilogramele in plus vor fi o sursa buna de energie pentru tine si copilul tau.

Your email address will not be published. Required fields are marked *