Nasterea: tot ce trebuie sa stii

Nasterea poate fi  un subiect controversat care da multe batai de cap viitoarelor mamici.De aceea ar fi indicat sa incepi sa te gandesti la modul in care vei naste cu cateva luni inaintea termenului.

Pentru a face alegerea potrivita ar fi bine sa cunosti toate modurile in care poti aduce pe lume bebelusul dar de asemenea sa discuti si cu doctorul tau aceste aspecte.

Nasterea naturala

Aceasta este cea mai veche si populara forma de nastere,totodata fiind considerata si cea mai sigura deoarece prezinta riscuri minime asupra sanatatii tale si a bebelusului. Desi pune la grea incercare organismul si esti nevoita sa treci prin dureri foarte mari, aceasta varianta iti ofera posibilitatea sa detii controlul asupra situatiei si sa partici activ la aducerea pe lume a copilului. Dupa nastere poti fi externata chiar a doua zi, recuperarea fiind una foarte scurta.

Nasterea in apa

Nasterea in apa are foarte multe beneficii atat pentru mamica cat si pentru copilas si de aceea incepe sa devina o metoda din ce in ce mai solicitata de mamicile din intreaga lume. Principalele beneficii ale acestei metode de a aduce pe lume bebelusul ar fi: reducerea duratei efective a nasterii, libertatea de miscare, o mai buna dilatare a colului uterin si de asemenea trebuie mentionat ca apa are proprietati anti-spasmodice permitand muschiilor sa se relaxeze.

Nasterea prin cezariana

Desi multe gravide isi doresc o nastere prin cezariana avand ca principal motiv absenta durerilor si confortul din timpul nasterii, aceasta metoda se recomanda doar in caz de necesitate. Majoritatea medicilor sustic ca cezariana trebuie realizata doar cand apar anumite complicatii sau afectiuni medicale, care fac imposibila nasterea naturala. Recuperarea dificila, posibile riscuri asociate oricarei operatii sunt cateva din motivele care trebuie sa te puna pe ganduri inainte sa alegi aceasta metoda.

Ce trebuie sa iei in geanta de maternitate:

geanta de maternitate

Your email address will not be published. Required fields are marked *