Scutece refolosibile. Ghid de utilizare.

Cand spunem scutece refolosibile, astazi vorbim de scutece care au forma celor de unica folosinta si sunt adaptate nevoilor vietii moderne

Inainte de dezvolta subiectul, iti spunem din start ca nu, nu ne-am intors in urma cu 50 de ani si da, stim ca exista scutecele de unica folosinta. Cand spunem scutece refolosibile, astazi vorbim de scutece care au forma celor de unica folosinta si sunt adaptate nevoilor vietii moderne, cu alte cuvinte, nu vorbim despre carpele din copilaria mamei.

Scutecele refolosibile au sisteme de prindere sub forma de airici sau nasturei si se gasesc in culori si modele diferite.

Avantaje ale scutecelor refolosibile

  • Material 100% natural. In functie de stilul de viata si alegerile noastre, ne dorim aumite lucruri pentru copiii nostri. Pentru a evita materialele sintetice si gelurile absorbante, poti alege scutecele refolosibile.
  • Grija pentru mediu. Reciclarea si alegerea materialelor bio degradabile sunt mai usor de realizat cu un scutec refolosibil.
  • Spatiu de depozitare si de aruncare. Daca optezi pentru scutece refolosibile, vei avea nevoie de un numar redus de scutece, aproximativ 30 pana cand cel mic invata sa foloseasca olita.
  • Cheltuieli reduse. Bugetul tau va resimti achizitionarea scutecelor la inceput, dar investitia se va amortiza in timp si se va dovedi mai economica decat achizitia de scutece de unica folosinta. Scutecele refolosibile sunt absorbante si bune izolante chiar si atunci cand plecati in calatorie.

De asemenea, o ideea este sa folosesti alternativ scutecele refolosibile si scutecele de unica folosinta.

Your email address will not be published. Required fields are marked *