Problemele de infertilitate la femei Clasificare

problemele-de-infertilitate-la-femei-clasificare

Infertilitatea reprezinta o problema tot mai des intalnita in randul generatiei tinere din zilele noastre. Problemele de infertilitate la femei sunt prezente, in egala masura, si in randul barbatilor, de cele mai multe ori fiind determinate de afectiuni fiziologice si mai putin de factori inexplicabili. 

Daca ai incercat in ultimul an sa ramai gravida iar rezultatul pozitiv se lasa asteptat, este, cu siguranta, momentul sa faci un consult ginecologic. In majoritatea cazurilor, administrarea tratamentului potrivit unui diagnostic corect, oferit de catre un specialist, te poate ajuta sa gasesti optiunile necesare si sa duci o sarcina la bun sfarsit. Inainte de a merge la consult este bine sa stii dinainte care ar putea fi prognosticul:

Endometrioza – Endometrul este mucoasa ce captuseste cavitatea uterina, iar endometrioza se manifesta atunci cand tesutul endometrial se extinde in cavitatea abdominala sau pelviana.

Probleme de natura hormonala – Apar atunci cand ovulul se dezvolta insuficient in ovar din cauza lipsei de echilibru hormonal in organism.

Varsta inaintata – Pe masura ce organismul imbatraneste, puterea de regenerare a celulelor scade, iar ovulului isi pierde, de asemenea, din calitate.

Ovare polichistice – Aceasta afectiune se instaleaza ca urmare a nedezvoltarii foliculilor din ovare, foliculi care mai apoi ajung la stadiul de ovule.

Trompe uterine infundate sau deteriorate – Aceasta afectiune blocheaza traseul spermatozoidului catre ovul si este determinata de obicei de infectiile cu Chlamydia, interventii chirurgicale anterioare sau de sterilizare.

Probleme inexplicabile – In cazul in care, in urma investigatiilor nu a fost identificata niciuna dintre cauzele de mai sus, s-ar putea ca problemele de infertilitate sa fie influentate de anumiti factori de mediu, de poluare, de expunerea la anumite substante chimice, de probleme de greutate sau exces de exercitii fizice. 

Your email address will not be published. Required fields are marked *