Trimestrele sarcinii

Trimestrele sarcinii: afla raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre trimestrele sarcinii cat si varsta sarcinii astfel incat sa poti intelege cum sunt impartite saptamanile, lunile si trimestrele.

Inceputul sarcinii se considera prima zi a ultimului ciclu menstrual, sarcina medie durand 280 zile. Asta inseamna ca, desi nu erai inca insarcinata la acel moment, primele doua saptamani ale ultimului ciclu menstrual sunt luate de asemenea in calcul. Deoarece durata lunilor este diferita, medicii au decis sa calculeze tipuri de durate gestationale,deci sarcina dureaza 9 luni calendaristic si in obstetrica 40 saptamani.

Primul trimestru

Este format din 3 luni, din saptamana 1 pana in saptamana 12. Aceasta poate fi considerata si cea mai importanta si complexa perioada deoarece acum se formeaza intregul organism al copilului. Treptat i se formeaza sistemul nervos, creierul iar pana la sfarsitul acestui trimestru fatului i se poate distinge fata,mainile si picioarele.

Pentru multe mamici acest prim trimestru poate fi dificil datorita simptomelor de sarcina.Oboseala,greturile matinale,schimbarea starii de dispozitie si poftele sunt doar unele dintre simptomele cu care te poti confrunta.

Al doilea trimestru

Acest trimestru incepe in saptamana 14 odata si cu disparitia greturilor matinale si se termina in saptamana 28. De asemenea anxietatea se reduce deoarece si riscul de a pierde sarcina este mult mai mic si vei incepe sa te simti din nou mai energica si sanatoasa. In acest trimestru se pot vedea trasaturile, membrele, organele interne si poti afla de asemenea si sexul copilului.

Vei incepe sa simti din ce in ce mai bine miscarile copilului,intrucat muschii acestuia incep sa se dezvolte, dar este posibil sa il simti si atunci cand sughita.

Trimestrul al treilea

Incepe in saptamana 28 cand bebelusul este deja format si depaseste 1000 grame. Schimbarile fizice din acest trimestru te-ar putea deranja dar trebuie sa te gandesti ca totul se va termina curand si iti vei putea cunoaste bebelusul mult visat. Te vei confrunta cu probleme precum cresterea in volum a sanilor, vergeturi, curgeri vaginale, de asemenea si picioarele ar putea fi afectate de varice.

Incepand cu saptamana 35 copilasul se intoarce cu capul in jos si se pregateste activ pentru nastere. La sfarsitul acestui trimestru el coboara catre pelvis,inaltimea lui atingand aproximativ 50cm,iar greutatea poate fi intre 2500 si 3500grame.

Your email address will not be published. Required fields are marked *