personalitatea-copilului-mic

Personalitatea copilului mic joaca un rol important in modul in care acesta se formeaza ca individ, reactioneaza si se comporta in societate. Cu cat parintii isi vor cunoaste mai bine copilul, cu atat nevoile sale vor fi satisfacute, iar sansele sa devina un adult responsabil vor creste. Felul in care se formeaza acesta va depinde, asadar, de relatia pe care o are copilul cu familia sa, dar si de mediul in care se dezvolta.  Citeste mai mult “Personalitatea copilului mic – tipologii”

cum-ne-comportam-fata-de-un-copil-bolnav

Cum ne comportam fata de un copil bolnav este o situatie cu care, mai devreme sau mai tarziu, toti parintii se confrunta la un moment dat. Atunci cand cei mici se imbolnavesc, este normal ca noi, parintii, sa le acordam o grija deosebita si sa le oferim mai multa atentie fata de situatiile obisnuite. Prepararea mancarurilor sau sucurilor in miez de noapte, alintul, plansetele si refuzurile vor face parte din registrul familiei cu un copil bolnav.   Citeste mai mult “Cum ne comportam fata de un copil bolnav”

Sfaturi-pentru-mamici-obosite

Toate mamicile au zile cand sunt prea obosite, cand parca ochii li se inchid si isi doresc sa fuga de toate responsabilitatile vietii. Cand ziua este prea lunga, iar somnul prea putin, cand ai de facut prea multe, sau cand lucrurile nu ies asa cum ti-ai dori, ei bine, stim ca ai nevoie de putina intelegere si cateva sfaturi. De aceea, draga mamica obosita, somnoroasa si usor nervoasa, sa stii ca nu esti singura! Comunitatea Smartparent a creat special pentru tine cele mai bune sfaturi pentru mamici obosite. Citeste mai mult “Sfaturi pentru mamici obosite”

„Este o fata!”  Care sunt primele gânduri care ți-au venit în minte când ai auzit asta? Bucurie, fericire, teamă, neliniște sau poate îngrijorare. Nu stii cum te va schimba aceasta fiinta, cum trebuie sa te porti. Te gandesti la nedreptatile vietii de care trebuie sa o feresti – este de datoria ta, ca tata, sa veghezi asupra ei. Sa o protejezi si sa te asiguri ca nu va avea parte de nicio greutate. Citeste mai mult “Tata de fata – provocari si impliniri”

Aprecierea-intre-soti-intre-necesitate-si-uitare

Aprecierea intre soti, intre necesitate si uitare

Cat de necesara este aprecierea intre soti? De multe ori uitata in stresul vietii sau in grija purtata copiilor, aprecierea este ceva considerata mai degraba o caracteristica de la inceputul vietii de cuplu. Totusi, aceasta nu ar trebui sa dispara odata cu timpul, deoarece va poate intari relatia si va poate asigura o convietuire armonioasa in ciuda anilor care trec. Citeste mai mult “Aprecierea intre soti, intre necesitate si uitare”